Anakart Ön Panel Kabloları Nasıl Takılır? - Bilgisayar, Windows Sorunları ve Çözümleri, Teknoloji Haberleri

YENİ

Anakart Ön Panel Kabloları Nasıl Takılır?



Merhaba arkadaşlar, bu konuda anakart ön panel bağlantılarının nasıl yapılacağını, artı ve eksi uçların nasıl bağlanacağını resimli olarak anlatacağım.

Bilgisayar Kasasının ön panel kısmında:

  • 2 tane Led (Güç ışığı, Hdd ışığı)
  • Güç düğmesi
  • Reset Düğmesi
  • Usb Girişleri
  • Ses çıkışı ve Mikrofon Girişi
bulunur.

Anakart Ön Panel Bağlantıları Nasıl Yapılır?

Anakart Ön Panel Bağlantıları hemen hemen tüm anakartlarda sağ-alt kısmında olur. Ön panel bağlantılarının yapılacağı pinler 2 şer şekilde üst üste olacak şekilde, yan yana dizili olur.
 Bağlantılar yatay olacak şekilde yapılır.

Örneğin aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Pin dizilişine göre +PLED- yazan kısıma Power Led kablosu takılmalıdır ve artı kısmı solda eksi kısmı ise sağda olmalıdır.

Yine +PLED- yazısının hemen altında +HD- yazan kısıma ise HDD Led bağlantısını yapmanız lazım. Artı kısmı solda Eksi kısmı sağda olacak şekilde bağlantı yapmanız lazım. Yani bu anakartta (+) kısımlar solda (-) kısımlar ise sağdadır.

anakart ön panel bağlantıları nasıl takılır 2018

Reset ve Power Switch bağlantılarının direkt takabilirsiniz. Artı ve Eksi işareti hiçbir anakartta farketmiyor. Çünkü bu düğmeler sadece anlık kısa devre yapmak için kullanılıyor. Yani sadece iletkenlik sağlamak için kısa devre görevi görüyor.

Resmin alt kısmında gördüğünüz F_USB1 ve F_USB2 kısmına Kasanın ön kısmından geelen USB2.0 bağlantı kablosunu takıyorsunuz. F_USB30 kısmına ise kasanın ön kısmından gelen USB3.0 bağlantısı yapılıyor. F_AUDİO yazan kısma ise ön ses ve mikrofon kablosu bağlanmalıdır.

2 yorum:

  1. Bu kablolar anakartin kutusundanmi power supplynin kutusundanmi cikior

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilk resimdeki kabloların tümünün bir ucu kasanın öntarafına lede, düğmeye falan bağlıdır, diğer ucu boştadır ve anakart takılır. Böylece kasanın güç tuşu kasa önündeki güç ledi falan çalışır.

      Sil

Üye olmadan Anonim olarak da soru, istek, öneri vb. yorum yazabilirsiniz...