Programsız Disk Temizleme (Sade ve Basit) - Bilgisayar, Windows Sorunları ve Çözümleri, Teknoloji Haberleri

YENİ

Programsız Disk Temizleme (Sade ve Basit)

diskinizde-yeterli-alan-yok

Bilgisayarınızın diskinde yeterli alan kalmamışsa, bilgisayarınıza bir dosya kopyalamanız gerekiyorsa Diskinizde Yeterli Alan Yok uyarısıyla karşılaşırsınız. Bunun çözümü ise çok basittir.

Bilgisayarınıza çeşitli programlar kurup, internette gezinip, film izleme, müzik dinleme gibi uygulamalar çalıştırıyorsanız bunlar diskinizde çeşitli atık dosyalar oluşturup uzun süre sonra diskinizde çok fazla alan kaplayacaktır.

Bu çöp dosyaları silmek çok basittir ve herhangi bir programa da ihtiyaç yoktur. Çünkü zaten Windows'un içinde Disk Temizleme uygulaması mevcuttur. Lafı daha fazla uzatmadan hemen anlatıma geçelim.

Öncelikle Masaüstündeki Bilgisayarım simgesine tıklayıp disklerin olduğu kısma geçiyoruz.
Yerel Disk C'ye sağ tıklayıp Özellikler kısmına giriyoruz.

diskte-yeterli-alan-yok
Bir pencere karşımıza çıkıyor. Dikkatlice bakınca zaten siz de farkeceksiniz Diski Temizle kısmı görünüyor. Diski Temizle kısmına tıklıyoruz. Çıkan penceredeki seçeneklerden bize göre gereksiz bulduğumuz kısımları işaretleyip akabinde Sistem Dosyalarını Temizle kısmını tıklıyoruz. (Dikkat: Geri dönüşüm kutusunu da seçerseniz buradaki tüm dosyaları da silmiş olursunuz!)

c-diskinizde-yeterli-alan-yok
diskte-yer-yok-donanimustasi.com

Aşağıdaki resimdede görüldüğü üzere sistem gereksiz dosyaları tarayıp silmeye hazır hale getiriyor. Sonrasında ise dosyaları silmek istediğimizi onaylamak için bir uyarı veriyor.

diskte-yeterli-alan-yok

Kazanılacak toplam alan 332Mb olarak görünüyor. Dosyaları Sil kısmını tıklayıp gereksiz tüm dosyaların silinmesini onaylamış oluyoruz ve diskimizde 332Mb alan açılmış oluyor.

Yerel disk C için yaptığınız uygulamayı Yerel Disk D için de yapabilirsiniz. Böylece bilgisayarınızda hiç bir çöp dosya kalmamış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye olmadan Anonim olarak da soru, istek, öneri vb. yorum yazabilirsiniz...