Anakart Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? - Bilgisayar, Windows Sorunları ve Çözümleri, Teknoloji Haberleri

YENİ

Anakart Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

anakart-alirken-nelere-dikkat-edilmeli

Merhaba arkadaşlar bu konuda bilgisayarınız için anakart alırken nelere dikkat etmek gerektiği, anakart neye göre alınır konularını kısaca maddeler halinde yazacağım...

1- En önemli özellik, anakartın yapacağımız işlemleri, uygulamaları ve oynayacağımız oyunları kaldırabilecek güçte olup olmadığını, işlemcinizi besleyebilecek miktarda enerji birimlerine sahip olması gerekir. Kısaca ihtiyacımızı karşılayabilecek güçte, giriş-çıkış portlarına ve söketlere sahip olmalıdır. Güç bileşenleri sayısı az olan bir anakarta yüksek çekirdek sayısına sahip bir işlemci takılırsa anakart işlemciyi besleyemez ve ısınır, işlemciden tam verim alınamaz!

2- Alacağımız anakartın, aldığımız-alacağımız diğer donanımlar ile uyumlu olup olmadığına dikkat etmek gerekir. 1150 pinli işlemci söketine sahip bir anakarta 1151 pin sayısına sahip bir işlemci takamazsınız. Ayrıca 1151 pin sayısında sökete sahip bir 1151 pinli bir işlemci de takamayabilirsiniz. Zira farklı yılllarda ve teknolojilerde çıkmış işlemciler aynı pin sayısına sahip olabilir!


3- Hangi markaların daha güvenilir olduğunu araştırmak-bilmek gerekir. Piyasada uygun fiyatlı olan ama birçok kullanıcının memnun olmadığı ve çoğu zamanmavi ekran, sistem çökmesi vb. sorunlar çıkaran markalar vardır.

4- Alacağımız anakartın, PC kasamıza uyumlu olması gerek. Aksi taktirde anakartı kasaya monte edemeyiz. Mikro Atx anakart yuvasına sahip bir anakarta Atx büyüklükte bir anakart takılamaz.

5- Sadece bir tane ekran kartı alacak iseniz, veya kullanıyor iseniz, anakart olarak birden fazla ekran kartı slotu olup pahalı anakart almaya gerek yoktur. Ayrıca M.2 ssd yuvasına sahip anakart alıp M.2 ssd disk alacak durumunuz yoksa yine bu sökete sahip anakart almaya gerek yoktur.

Anakart alırken nelere dikkat edilir? konusunda diyeceklerim şimdilik bu kadar.

Başka bir konuda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye olmadan Anonim olarak da soru, istek, öneri vb. yorum yazabilirsiniz...