Usb Type-C Nedir Ne İşe Yarar? - Bilgisayar, Windows Sorunları ve Çözümleri, Teknoloji Haberleri

YENİ

Usb Type-C Nedir Ne İşe Yarar?



 Usb Type-C Nedir? Ne işe Yarar? Usb Type-C kullanılan Cep Telefonları?

Teknoloji geliştikçe üretilen cihazlardaki usb girişlerinin de değiştiğini görmekteyiz. 2016'da piyasaya sürülen bazı akıllı cep telefonu ve tabletlerde adını sıkça duymaya başladığımız Usb Type-C'nin ne olduğunu ve neye yaradığına yakından bakalım.

Usb Typ-C mobil cihazlarda kullanılan usb girişinin daha gelişmiş bir türüdür. Usb Typ-C, Usb 3.1 den sonra geliştirilen son Usb standardıdır.

USB 3.0 bağlantısı ile saniyede maksimum 600 MB aktarım yapılabilirken, USB Type-C ile saniyede 1.22 Gb veri aktarımı yapılabiliyor. Bu da veri transfer hızının yaklaşık olarak iki kat arttığını gösteriyor.



2016 da görülmeye başlanan Usb Typ-C veri arayüzü zamanla çıkacak yeni nesil cihazlarda kullanımının artması bekleniyor.

Usb Typ-C ile sadece dosya gönderimi değil, HDMI ses ve görüntü akratımı da yapılabilecek. Ayrıca Usb Typ-C ile mobil cihazlarınızı hızlı bir şekilde şarj edebileceksiniz.


Usb Type-C

Usb Typ-C nin en güzel yanlarından biri de kabloyu ters bağlama derinin ortadan kalkacak olması. Zira Usb Typ-C bağlantı kısmı simetrik bir şekilde üretildiğinden takması çok kolay olacaktır.

Usb Typ-C kullanılan bazı cep telefonları ise Lg g5, Samsung Galaxy Note 7, General Mobile 5 Plus, Reeder P10, Asus Zenfone 3  olarak sıralanabilir.