Dslr Fotograf Makinesi Nedir? Basitçe Nasıl Kullanılır? - Bilgisayar, Windows Sorunları ve Çözümleri, Teknoloji Haberleri

YENİ

Dslr Fotograf Makinesi Nedir? Basitçe Nasıl Kullanılır?

dslr-fotograf-makinesi-nasil-calisiyor

Dslr Fotoğraf  Makinesi Nedir?

 Basitçe açıklamak gerekirse; 
Bir Fotoğraf Makinesi Ana Gövde ve Ana Gövdeden ayrılabilen Objektif kısmı olmak üzere iki parçadan oluşuyorsa buna DSLR FOTOĞRAF MAKİNESİ deriz.
DSLR'nin açılımı Digital Single Lens Refleks demektir...

nikon-d3000-dslr-fotograf-makinesi

Dslr Makinelerde Gövde kısmında Objektiften gelen görüntüyü veya ışığı sensöre yansıtan aynalar grubu vardır.
dslr-fotograf-makinesi-nasil

DSLR fotoğraf makinalarında ön kısımda ve hafif eğimli olarak konumlandırılan buton deklanşör butonudur. Deklanşör butonları çift kademe tıklanabilir özelliktedir. Hafif basıldığında sahneye netleme yapan cihaz, Deklanşör butonundan parmağınızı çekmeden butona tam bastığınızda ise sahneyi çeker.

Objektif kısmında ise ardı ardına dizilmiş mercekler vardır. Bu objektiflerde Otomatik Netleme (Auto Focus) motoru bulunur. Bu motor mercekleri hareket ettirir ve görüntüyü netleştirir. Bu motor devre dışı bırakılabilir. Bu durumda çekeceğiniz fotoğrafı kendiniz netleştirmek isterseniz bu Auto Focus'u Objektif üzerinde bulunan AF-MF (Auto Focus-Manual Focus) düğmeyi MF konumuna getirerek devre dışı bırakabilirsiniz.

Arka planın tek renk olduğu çekimlerde genelde netleme zorluğu çeken DSLR fotoğraf makinasını MF modda kullanmak daha kullanışlı olmaktadır.

Tüm DSLR makinaların lens kısmında en az iki adet tırtıklı dönen kısım vardırr. Bunlardan BODY yani cihazın gövde kısmına yakın olan tırtıklı kısım döndürülünce yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemi gerçekleşir. Lensin uç kısmına yakın kısım ise elle netleme için kullanılan kısımdır ve bunu döndürdükte mercek hareket ederek fotoğrafta netleme gerçekleştirilir.

dslr-fotograf-makinesi-simgeleri

Çok sayıda DSLR fotoğraf makinesi üreten firma vardır. Sony, Canon, Nikon, Samsung gibi firmalar bunlardan en çok tanınan firmalardır...

Fotoğrafçılığa yeni başlayacaksanız 2000 tl ye kadar olan DSLR makinalara bakabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye olmadan Anonim olarak da soru, istek, öneri vb. yorum yazabilirsiniz...