Counter Strike: Global Offensive Ani Fps Düşmesinin Nedenleri ve Çözümleri - Bilgisayar, Windows Sorunları ve Çözümleri, Teknoloji Haberleri

YENİ

Counter Strike: Global Offensive Ani Fps Düşmesinin Nedenleri ve Çözümleri

cs-go-fps-dususu

Merhaba arkadaşlar Counter Strike:Global Offensive oyununda bazen fps düşüşü yaşayanlarınız olmuştur. Cs:Go da ani fps düşmesi herkesin canını sıkar ve düşmanlar tarafından daha onları göremeden vurulmak sinir bozucu oluyor. Siz de Cs:Go sürekli anlık fps düşüşü yaşayanlardansanız birkaç dakikanızı ayırıp aşağıda belirtilen çözümleri denemeniz; sorununuzun çözümüne büyük ihtimalle yardımcı olacaktır.

Öncelikle Cs:Go'da anlık fps düşmesinin nedeni veya nedenlerinin yazılımsal kaynaklı mı yoksa donanımsal bir sorun mu olduğunu bilmek gerekir.

Cs:Go Fps Düşmesinin Yazılımsal Nedenleri ve Çözümleri:

1- İşletim sisteminin veya ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması fps düşmelerine neden olabilir. Sistemi  güncelleyin ve Ekran Kartının son çıkan driverini kurun. Oyunlar sürekli güncellendiği için bazı yamalar vb. sistem veya grafik kartı driveri ile uyumsuzluk sorunu oluşturabilir. Ekran kartının driverini kurmadan Display Driver Uninstaller (DDU) programı ile eski driveri sistemden hiçbir atık dosya kalmayacak şekilde kaldırmanız daha iyi olur, akabinde yeni driveri kurarsınız.

2- Bilgisayarınızda arka planda açık kalmış çalışan ve sisteme gücünü kullanan diğer programları kapatın. Ayrıca arka planda internet kullanan antivirüs vb. yazılımların o an netten veri çekmediğine emin olun.

3- Denetim Masasına girip Güç yönetimi kısmından ayarın Dengeli veya Yüksek Performans modunda olduğundan emin olun. Güç Tasarrufu modunda bilgisayardan tam kapasitede gücü alamazsınız. Nvidia ekran kartı kullananlar Nvidia-Kontrol-Paneli kısmından 3D Ayarlar kısmından güç yönetimini Performans olarak seçin.

4- Bilgisayarınızda virüs olabilir. Bu virüsler sistem kaynaklarını kullanıp bilgisayarda hiçbir uygulama açık olmasa da kasmalar yapabilir. İyi bir antivirüs programı ile bilgisayarınızı taratın.

5- Oyun ayarlarında maksimum fps yi 100-150 gibi bir ayara sabitlemek işlemci ve grafik kartını çok fazla yormayacağı gibi gereksiz yerlerde 250 fps alıp işlemcinin ısınmasının önüne geçmiş olursunuz. Böylece İşlemci fazla ısınmaz ve maksimum frekansta sürekli çalışabilir.

cs-go-ani-fps-dusmesi-cozumleri


Cs:Go Fps Düşmesinin Donanımsal Nedenleri ve Çözümleri:

1- Bilgisayarınızda kullandığınız ekran kartının bellek miktarının (VRAM) yüksek olmasına rağmen grafik çekirdeğinin zayıf olması ve son çıkan driverin bile uzun süre önce çıkmış olması. Yeni bir ekran kartı alabilirsiniz.

2- Ekran kartı veya İşlemcinizi besleyen anakart üzerindeki güç kablolarına bakın, güç besleme kablolarında bir eksiklik, temassızlık veya zayıf temas vb. olması karttan tam verim almanızı engelleyebilir.

3- Güç kaynağının sistemi devamlı olarak besleyebilecek bir güçte olmasına dikkat edin.

4- İşlemcinin ekran kartını besleyecek kadar güçlü olmaması ve yüksek frekanslarda bir süre çalışıp ısındıktan sonra kendini frenleyip frekansını düşürmesi fps düşüşüne neden olur. Cs:Go'nun Oyun Motoru eski tip olduğu için işlemcide tek çekirdek frekansının yüksek olması yüksek fps demektir. İşlemci soğutmasının iyi olmasına ve fanının üzerine yapışmış tozlar olmamasına yani temiz olmasına dikkat edin.

5- Bilgisayarda kullandığınız hard diskin eski olması, eski tip olması veya diskte Bad Sector ler olması sabit disk belli bölümlerinde okuma yaparken Bad Sektör denen ölü kısma denk gelmesi performans kaybı yaşatır. İmkanınız varsa sisteminize bir S.S.D disk ekleyin.

6- Sistemde kullandığınız Ram bellek miktarının yeterli olmaması. Ram kullanımı bazı sahnelerde çok artabilir, bu durumda Ram yetersiz gelirse donmalar ve fps düşmesi olabilir.

7- Bilgisayarınızın hem içine hava üfleyen hem de dışına hava üfleyen fanlar olmasına dikkat edin. Zira bazı kasa üreticileri kasanın ön kısmına 2-3 adet fan bırakıp arka kısma sıcak havayı tahliye eden fan koymazlar. Bu durumda önde bulunan fanlardan birini söküp kasa arkasına monte edebilir veya yeni bir fan alıp kasa arkasına takabilirsiniz.

Şu an aklıma gelen çözümler şimdilik bunlar. Cs:Go da ani fps düşüşüne neden olabilecek başka sorunlar ve çözümler buldukça bu konuya eklerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye olmadan Anonim olarak da soru, istek, öneri vb. yorum yazabilirsiniz...