Bilgisayara Ram Eklemenin Faydalari - Bilgisayar, Windows Sorunları ve Çözümleri, Teknoloji Haberleri

YENİ

Bilgisayara Ram Eklemenin Faydalari

ram-bellek-ne-ise-yarar

Bilgisayarda Ram (Bellek) Artırmanın Faydaları Nelerdir? Ram takviyesi Bilgisayarın Performansında Artış Sağlar mı?

Merhaba Arkadaşlar, sizlere Ram belleklerin Oyunlara Fps Etkisi, Bilgisayara Ram Takviyesi, Ram Türleri vb. hakkında bilgiler vereceğim. Sadece 10 dakika zamanınızı ayırıp sabırla okursanız; Ram bellekler hakkında aklınızda hiçbir soru işareti kalmayacaktır. Kalırsa da aşağıdan yorum şeklinde sorularınızı sorabilirsiniz…

Bilgisayarınızın zamanla eskimesi ve performansının azalması çoğunuzun canını sıkmıştır. Bilgisayarı değiştirmeden yapılabilecek küçük maliyetli donanım upgradeleri ile bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz.

Öncelikle bilgisayarınızdaki takılma, yavaşlama ve donmaların sebebinin RAM den kaynaklandığından emin olduktan sonra RAM bellek almalısınız. Bunu da sisteminizde ağır uygulamalar veya oyunlar açık iken Ctrl+Alt+Delete tuş kombinasyonu ile Görev Yöneticisine girip İşlemci (Cpu) kullanımı ve Ram (Bellek) kullanımına bakmanız gerekir.

İşlemci Yetersizliği: Kullanım yüzdesine baktığınızda işlemci veya ram bellekten hangisi %100 kullanımda ise o yetersiz kalmaktadır denilebilir. İşlemciniz yetersiz ise anakartınıza uygun, daha ileri teknoloji ile üretilmiş, daha hızlı ve mümkünse daha fazla çekirdek sayısına sahip bir işlemci almanız uygun olacaktır.

Ram (Bellek) Yetersizliği: Görev yöneticisinden baktığınızda Ram kullanımı %100 ise darboğaz yapan donanım büyük ihtimalle ram bellektir. Ram bellek takviyesi ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz...
Ram (Bellek) almaya karar verdiyseniz öncelikle anakartınıza uygun türde (Ddr2, Ddr3 veya Ddr4 türü ramler vardır. Her türün pin sayısı farklıdır) ram almanız gerekir.
- Anakartınıza uygun rami seçtikten sonra sırada ram belleğin hızı var. Anakartlar Ram bellek türü ne olursa olsun çeşitli hızlarda ram destekleri olur. Diyelim Anakartınızın desteklediği Ram türü DDR3 ise; 1333 mhz, 1600mhz, 1866 mhz vb hızlarda DDR3 ramler vardır. Anakartınızın desteklediği en yüksek hızdaki belleği almanız size maksimum performansı verecektir.

- Ram Takviyesi Yapacaksanız: Öncelikle sisteminizde olan Ram e bakın. Sistemde 4gb 1600mhz ram var ise, 4 gb 1600 mhz ram almanız en uygun seçenek olacaktır. Çünkü nerdeyse anakartlar artık çift kanal ram destekliyor. Yani anakart verileri ikiye bölerek yazar ve her iki Ram i de aynı anda kullanır. Böylece veriler daha hızlı yazılmış olur ve bilgisayarın performansı artmış olur.

Sisteminizdeki Ram miktarından farklı ram alacaksanız (Diyelim sistemde 4 gb ram var siz de 2 gb daha ram takacaksınız) yeni Ram in sistemdeki Ram ile aynı hızda olmasına dikkat ediniz! Çünkü sistemde 1600mhz ram var ise ve sizin takacağınız ikinci Ram 1333 mhz ise o zaman sistemdeki bellek miktarı 6 gb olacak ama sistem Ram hızı 1333 mhz ye düşecektir. Yani total sistem bellek hızı düşmüş olacaktır. Bu da sistemde hız artışı değil, hız düşüşü demektir. Bu durumda ikinci Ram olan 2 gb lık ram i sisteme takmamak daha iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye olmadan Anonim olarak da soru, istek, öneri vb. yorum yazabilirsiniz...