Pci Express 2.0 Anakarta, Pci Express 3.0 Ekran Kartı Takılır Mı? - Bilgisayar, Windows Sorunları ve Çözümleri, Teknoloji Haberleri

YENİ

Pci Express 2.0 Anakarta, Pci Express 3.0 Ekran Kartı Takılır Mı?

anakarta-ekran-karti-uyumu

PCİ 2.0 Anakarta Pci 3.0 ekran kartı takmak? Anakart-Ekran Kartı Uyumluluğu

Pci express 2.0 anakarta Pci express 3.0 veri arayüzü kullanan bir ekran kartı takılabilir mi?
Evet sorunsuz bir şekilde takılabilir. Bilgisayar anakartınızda aşağıdaki resimdeki gibi görünen ekran kartı yuvası var ise sorunsuz takabilirsiniz. (Sayfanın en alt kısmındaki uyarıya dikkat ediniz!)

Çünkü anakartın veri arayüzü pci express tir. Yani herhangi bir uyumsuzluk sorunu olmaz. Öte yandan performans kaybı dahi olmaz diyebiliriz.

Yani anakartınızın ekran kartı yuvası pci express 3.0 olmasa bile herhangi bir pci express 3.0 veri arayüzü kullanan bir ekran kartı taktığınızda maksimum %1-2 civarında bir performans kaybınız olur..

anakart-ekran-karti-sorunu

Onun için pci 2.0 anakartınıza; pci 3.0 veri arayüzü kullanan bir ekran kartı alıp sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz...

Yalnız alacağınız ekran kartının maksimum güç tüketimine dikkat edin.

Sisteminizde bulunan power supply (psu) nun verdiği güç yeni aldığınız ekran kartına yetmez ise ekran kartınızdan maksimum performans alamazsınız!

Hatta psu zayıf ise ekran kartı istediği gücü zorla çekmeye çalışır ve psu da buna güç yettiremediği için ısınıp yanabilir!

Not: Bazı güçlü ekran kartlarında ekstradan güç girişi vardır. Powerinizde pci güç kablosu (yani ekran kartı için harici güç kablosu) yok ise ve ekran kartınızın harici güç girişi var ise bilgisayar monitöründen görüntü alamazsınız!

ekran-karti-pci-kablo-guc-kablosu

5 yorum:

  1. İntel DQ67OW anakart var PCI 2.0 bir anakart olarak gözüküyor MSI GTX 750 ti takıyorum ama ekran kartından görüntü vermiyor onbord dan görüntü veriyor bunu nasıl çözebiliriz biosdan yapmadığım şey kalmadi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb,ekran kartı anakart ile uyumludur. biosu default ayarlara getirip kaydedin. pc yi kapatın, sonra ekran kartını anakarta takın ve varsa ekran kartı güç kablosunu ekran kartına takın. görüntü kablosunu monitöre ve ekran kartına takın. kasayı çalıştırın. görüntü gelmesi gerekir. görüntü gelmez ise kasanın güç düğmesine 8-10 saniye basılı tutun kasa kapansın. sonra tekrar güç tuşuna basıp kasayı çalıştırın. görüntü yoksa sorun ekran kartında olabilir. ekran kartı bozuk olabilir..

      Sil
  2. Benim anakart intel DQ67OW PCI 2.0 anakart MSI GTX 750 ti takıyorum PCI 3.0 ekran kartı görüntü vermiyor onborddan veriyor görüntüyü biosdan her şeyi yaptım ama nafile yardım edebilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. anakartım pci 2.0 ekran kartı r7 240 2gb gddr 5 pci 3.0 bios da pek bilgim yok ekran kartını takınca görüntü gelmiyor sebebi nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ekran kartını taktıktan sonra vga veya hdmi kabloyu anakarttan ekran kartına takın. ekran kartının pci güç girişi varsa kablosunu takın. kasayı bir defa çalıştırın, görüntü yoksa kasayı kapatıp tekrar açın görüntü gelmesi lazım. hâlâ görüntü yoksa görüntü kablosunu anakarta takıp bios ayarlarına giriş görüntü çıkışını IGP değil de PCI olarak seçin veya AUTO olarak seçin. Sonra F10'a nasıp Enter tuşuna basın. Ayarları bilmiyorum diyorsanız anakarttan görüntü alarak(ekran kartı takılı olsun) biosta Load Default settings tuşuna basın f10 ile kaydedin. açılışta görüntü kablosunu anakarttan ekran kartına takın. görüntü gelmeli. Bunlara rağmen görüntü yoksa ekran kartı bozuk olabilir.

      Sil

Üye olmadan Anonim olarak da soru, istek, öneri vb. yorum yazabilirsiniz...